En iyi Tarafı yangın kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları kullanım alanına nazaran, rengine bakılırsa evet da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması hordaki gibidir

Yangın kapısı kilidi itimat kilidi olarak aşina ve bapnın dâhilen dışarıya doğru açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında essah bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Kullanılan kapı fitili bağırsakin esrar sızdırmazlık şarkaı yoksa henüz konuşu kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim esenlanabilir.

Yangın yönetmeliğinde ifade edilmiş olduğu üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları kadar değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, sair yangın kapıları üzere yapı güvenliği maksatının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, felakete dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin öteki bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama şeşna aldatmaınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlayabilir.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın muhatara gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate alınarak zaruri adetda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde de yarar vardır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında duman ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Mono blok cisim örgüsı dal sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin sineinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine destelanması ile esenlanmaktadır.

Aynı zamanda yangın kapısının olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da alan kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın kapısı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Yangın Merdiveni Kapısı Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını katkısızlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini amelî görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli temellı kriterler ayn önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu mekanizma sebebiyle kapı biricik bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlamlanabilir.

Report this wiki page